Onze muziek

0_0_0_0_250_251_csupload_22000939Een paar voorbeelden van onze cd 

Just the 2 of Us 

and Friends

Voor de opnames hebben we een paar vrienden uitgenodigd om met ons mee te spelen, vandaar de titel.
Zie ook: Downloads

 

 • Detour Ahead 
  (L. Carter, H. Ellis, J. Frigo)
  Esther: zang, Willem: gitaar en basgitaar, Derk-Willem Ruesink: Piano en Hammond orgel
  Meeslepende melodie, prachtige tekst met een mooie metafoor er in. De weg van de liefde zit vol omwegen. Bekend geworden in de –prachtige- uitvoering van Bill Evans, maar je kunt ‘m ook als rechttoe-rechtaan blues spelen, compleet met een vette Hammond op de achtergrond.
 • If it’s magic
  (Stevie Wonder)
  Esther: zang, Willem: gitaar en basgitaar, Harmien Slier : schud-eitje
  De fraaie tekst van dit lied hebben we een keer als nieuwjaarskaart verstuurd, maar de definitieve keuze om het lied zelf te gaan zingen kwam toen we de uitvoering van Nenna Freelon op de CD Soul-call hoorden. Een prachtige, inspirerende uitvoering met alleen gitaar en zang waaraan wij geen enkele zinnige noot kunnen toevoegen, maar die we als lichtend voorbeeld hebben gekozen.
 • Mean to me
  (R. Turk, F. Ahlert)
  Esther: zang, Willem: gitaar en basgitaar
  Een klassieker in het bluesy jazzrepertoire van Billy Holiday.
  Een echte tranentrekker. Wij zingen en spelen ‘m echter met iets meer zelfrelativering.
 • Oude Maasweg
  (L. Russell, W. Kerkhof, C. Pons)
  Esther: zang, Willem: gitaren en basgitaar, Harmien Slier: ondersteunende zang
  Een situatie die vooral voor artiesten on-the-road goed invoelbaar is. Midden in de nacht, moe, op weg naar huis, auto stuk, dat kon er ook nog wel bij… Het lied is geschreven door Leon Russell, een man die voor vele groten der aarde heeft geschreven. De Nederlandse tekst is van de Amazing Stroopwafels.
 • What a difference a day makes (S. Adams/ M. Grever)
  Esther: zang, Willem: gitaar en basgitaar, Peter Westers : piano
  Iedereen die ‘m kent, weet ‘t: met Peter doe je een swing-nummer, zo simpel is het. hoewel tegenwoordig veel mensen denken dat ’t orgineel van Jamie Cullum afkomstig is, staat dit nummer al sinds mensenheugenis in het real book en dus op het repertoire van jazzmusici. Esther leeft zich in het laatste chorusje nog even helemaal driestemmig uit.
 • I’ll have to say I love you in a song(J. Croce)
  Esther: zang, Willem: gitaar en basgitaar, Bennie Waanders : sax
  In al z’n eenvoud slaat dit liedje wel precies de spijker op z’n kop! Need we say more?
 • Cirkels
  (M. Legrand, M.&A. Bergman,
  R. Crispijn)
  Esther: zang, Willem: gitaar , Derk-Willem Ruesink : Fender piano
  Een prachtig lied, de originele titel is “Windmills of your mind”, hier fraai hertaald door Rob Crispijn. We proberen vaak nieuwe liedjes uit om te zien of ze ‘goed zitten’, als een lekkere jas. Deze jas vonden we prachtig, maar het had een paar jaartjes nodig om zich te zetten.
 • Train in the distance
  (P. Simon)
  Willem: gitaren, Esther: zang en ondersteunende zang
  Vogeltjeskoor ’t Walkottelanden Ochtendgloren : ondersteunende zang
  Esther is opgegroeid in de Dondersstraat in Bussum, hemelsbreed zo’n 3 kilometer van het spoor verwijderd. ’s Avonds in bed kon Esther vanuit de verte de goederentreinen horen. Een wakkere, actieve wereld. Terwijl zij stil in bed lag werd er gewerkt, door mensen die ze niet kende; er waren meer werelden dat die van haar. Het was een prettig geluid. En dat geluid was de aanleiding om zich te verdiepen in dit lied van Paul Simon. Het blijkt een bitterzoete vertelling over het geloof in een happy end…
 • Dindi
  (Gilbert, Jobim, Oliveira)
  Esther: zang en bongo’s, Willem: gitaar en basgitaar, Bennie Waanders : sax
  Eén van de bekendste stukken van bossa-nova grootheid Antonio Carlos Jobim. Voor velen het ultieme liefdeslied, hoewel Dindi – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet de naam is van een fraaie dame, maar van een gebied in Brazilië. Dit leek ons het ideale lied voor Bennie’s zoetgevooisde saxklanken.
 • La chanson des vieux amants
  (G. Jouannest, J. Brel)
  Esther: zang, Willem: gitaar 
  Esther moest veel schroom overwinnen om in het Frans te gaan zingen. Hoewel er ook een Nederlandse tekst is, hebben we voor de Franse tekst gekozen omdat we de klank van het refrein mooier vonden, met z’n warme, ronde klinkers.
 • Summertwo
  (G. Gershwin)
  Willem: gitaren, bas
  “Summertime” uit de opera Porgy and Bess is zo’n beetje het meest gecoverde lied uit de jazz-historie. In deze versie is Willem in instrumentaal gesprek met zichzelf en drie alter ego’s.
 • Dream a little dream of me
  (W. Schwandt, F. Andree)
  Esther: zang, Harmien Slier : zang
  5 mei 2004 overleed Raldi van Apeldoorn-Langereis, 41 jaar oud. Harmien en ik hebben dit lied voor haar gezongen op de uitvaartplechtigheid.
  Onze drie stemmen hadden elkaar gevonden in onze studententijd, 1984, het klonk heerlijk en we gaven ons trio een naam: Truus gaat uit wandelen. 7 jaar lang hebben we veel lief, leed en optredens gedeeld. En ook na die tijd grepen we de kans om te zingen als we bij elkaar waren, want nergens klonk het zo lekker en spannend als in deze samenstelling. Het was geen uitzondering als ik mijn partij niet kon reproduceren op mijn eentje, maar perfect kon zingen als onderdeel van het driestemmige totaal. Tijdens de opnames voor deze CD kwam Raldi in gevoel en zelfs één keer in klank weer terug, allebei meenden we haar te horen…